De S van Dirk

Een gesprek over het genot van het rijden in een 2CV en uiteindelijk een 'S'......

Alle auto’s hebben wel een aantrekkelijk 'dingetje'

Ik kan me in de charme van heel veel auto’s vinden. Alle auto’s hebben wel een aantrekkelijk 'dingetje'. Het is dan ook niet gek dat ik in heel veel auto’s van verschillende merken heb gereden, maar met Mercedes bestaat wel een heel speciale connectie.

 

Van achteruit rijden in een eend naar een vuurrode Kadett

Tijdens de middelbare schooltijd zat ik op ondernemersonderwijs in Utrecht en slenterde ik te voet van huis, door de wijken, naar school. Genoeg tijd om auto’s lekker rustig te bekijken. In die tijd was de 190-serie net uit en trok mijn volle aandacht. Een betaalbare Mercedes en een iconisch apparaat voor mij. Ik wilde ondernemer worden en een 190 bezitten! Het liep even anders. Het werd een 2CV. Met deze bak heb ik veel avonturen beleefd. Ik herinner mij dat de 2CV niet meer in een ander versnelling wilde dan de achteruit en dat ik zo 30 kilometer achteruit ben gereden van Utrecht naar IJsselstein…... In die fase van mijn leven was de lelijke eend voor mij het toppunt van genot, een motor met ramen, zo fysiek, je moest er echt in werken. Toen ik klaar was met de studie ging ik voor een baas werken en kreeg ik  een vuurrode Opel Kadett onder mijn kont.

Het verlangen naar een 'dikke' Mercedes

In die tijd dat die vuurrode Kadett onderdeel was van mijn leven, kwam ik in contact met een succesvolle ondernemer en die reed, je raad het al, in een 'dikke' Mercedes. Ik dacht nog: volgens mij doe ik iets niet goed!

Na de Alfa's kwam dan toch mijn eerste Mercedes

Kort daarna ben ik zelf gaan ondernemen en vele auto’s verder, waaronder drie Alfa 164 en een 166, heb ik uiteindelijk en pas 4 jaar geleden een Mercedes  C 200 Kompressor uit 2001 gekocht, ondanks dat mijn vrouw niet bepaald een Mercedes fan is.

De “S” heb ik in 2018 gekocht omdat de “C” wat kraakjes en piepjes begon te  vertonen en ik nu echt wel eens het genot van een grote Mercedes wilde proeven. Ik kan je zeggen: het rijdt echt fenomenaal!

Mijn volgende kar wordt......

 

Een S-serie vanaf bouwjaar september 2005.

Ik omschrijf mijn auto in 1 woord.....

 

GENOT!

Dankjewel voor het delen van je passie voor je Mercedes Dirk!

Bas & Vincent

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2