Bas en zijn Guilia

Een gesprek over hoe een Volkswagen het leven redde van Bas en het lijnenspel van zijn Giulia.....

De vorm van achterlichten

Vanaf mijn 4e jaar kan ik me herinneren dat bepaalde auto’s aantrekkingskracht op mij hebben. Als klein jongetje herkende ik al alle automerken. Ik weet nog goed dat ik geregeld in de auto door mijn vader op autokennis werd getest.

Eenmaal op de lagere school kon ik al door alleen naar de vorm van het achterlicht te kijken, het merk en type auto herkennen. De liefde voor auto’s ging met name uit naar de vormgeving en de details waarmee een auto zich onderscheid en een eigen karakter heeft. En dat is nog steeds zo! 

 

Met de navelstreng om mijn nek naar het ziekenhuis  

Tijdens de vele trips op de weg wordt mijn blik vanachter het stuur automatisch weggetrokken naar de auto’s die ik inhaal, voor mij rijden of mij inhalen. Ik neem de auto dan als vanzelfsprekend zoveel mogelijk in detail op. De  passie voor auto’s is ook te verklaren doordat een auto letterlijk mijn leven heeft gered. Vlak nadat mijn moeder thuis was bevallen, wilden mijn longen niet opstarten omdat ik de navelstreng om mijn nek had. Mijn vader heeft mij toen op de achterbank gelegd in een plastic badje en is met hoge snelheid naar het ziekenhuis gereden. Dat was in een 63-er, zandkleurige Volkswagen Variant. Toen hij mij had afgeleverd in het ziekenhuis stond de Variant met draaiende motor en opengeslagen deuren nog buiten, alsof de Variant op hem had staan wachten!

Het Alfa sentiment

 

Ik heb nooit een echt uitgesproken voorliefde voor een bepaald merk gehad. Ieder merk heeft namelijk wel aantrekkelijke elementen. Ik ben nu bij de Giulia van Alfa Romeo uitgekomen omdat ik het lijnenspel van deze kar zo waanzinnig mooi vind en er voor mij ook sentiment aan het merk hangt. Ergens tussen mijn 18e en 23e  gingen we met een stel vrienden in Alfa’s, dat waren Alfetta’s en een 90 met de 2.5 6 cilinder, op vakantie naar Italië. Man, wat was dat een supertijd.

Ik geniet elke dag van de Giulia en ik merk dat veel mensen bij het langslopen toch ook even naar de Giulia kijken!

Mijn volgende kar wordt.....

Een Giulia Quadrifoglio.

 

Ik omschrijf mijn auto in 1 woord.....

MOOOOI!

Dankjewel voor het delen van je passie voor je Alfa Bas!

 

Vincent

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/2